fbpx

Bedrijfsartsen

CIR Revalidatie

CIR revalidatie is een zelfstandig behandelcentrum gespecialiseerd in en gefocust op interdisciplinaire, medisch specialistische revalidatie.

We zijn een expertise centrum voor de behandeling van chronische pijn.

Onze behandelingen zijn intensief, doel- en resultaatgericht. Ze bevatten een breed palet aan specialistische interventies en kenmerken zich door de poliklinische-, interdisciplinaire samenwerking onder directe leiding en verantwoordelijkheid van de revalidatiearts.

Er wordt gewerkt vanuit het biopsychosociale model. Het streven is hierbij om de cliënt weer regie te laten nemen over zijn/haar eigen leven.

De behandeltrajecten voor chronische pijnpatiënten vallen onder de verzekerde zorg. CIR revalidatie heeft met alle zorgverzekeraars contracten of afspraken voor de vergoeding van deze zorg.

In het verleden heeft CIR revalidatie onder de verzekerde zorg, ook die cliënten met chronische vermoeidheid en/of stress gerelateerde klachten behandeld, met goede en duurzame resultaten. Doordat de vergoeding van deze behandelingen weg viel, is CIR revalidatie gestopt met het aanbieden van deze behandelingen.

In de afgelopen periode kregen we steeds vaker de vraag van bedrijfsartsen om de behandelingen voor deze doelgroep bij CIR revalidatie, op kosten van werkgever, weer te hervatten.

Deze toename van vraag en het vertrouwen in onze expertise, heeft ertoe geleid dat CIR revalidatie vanaf voorjaar 2020 een nieuwe tak gericht op de zakelijke markt heeft opgericht: CIR werkt Samen

CIR werkt Samen is een bewust gekozen naam; Samenwerken staat centraal! De revalidatiearts werkt samen met de verwijzend arts, de CIR professionals en de cliënt werken samen als team en ook de werkgever, de cliënt en de CIR professional werken samen om de vooraf gestelde behandeldoelen te behalen.

Scheidingslijn

Doelgroep CIR werkt Samen

Werknemers met SOLK, chronische vermoeidheid en/of stress gerelateerde klachten,
die in dienst zijn bij een werkgever die de behandeling wil vergoeden.

De werknemer moet een intrinsieke motivatie hebben om aan zijn doelstellingen
te willen werken die gericht zijn op participatie en weer regie (terug)te krijgen
Uitgesloten doelgroep; Werknemers met SOLK, chronische vermoeidheid en/of stress
gerelateerde klachten waarbij sprake is van een op de voorgrond bestaande psychische stoornis.

Elke cliënt op de juiste plek

Elke cliënt die verwezen wordt krijgt altijd eerst een screening. Hierin wordt bepaald of een behandeling bij CIR op dit moment de juiste zorg is voor de cliënt. Ook wordt er duidelijk getoetst of de intrinsieke motivatie bij de cliënt voldoende is om aan een CIR-programma te beginnen.

Voor cliënten met minder complexe klachten kan er ook alleen een screening uitgevoerd worden door de fysiotherapeut en psycholoog.

Scheidingslijn

CIR werkt Samen screening

Naar aanleiding van de klachten en beperkingen van de cliënt wordt aan de hand van verschillende onderzoeken en gesprekken een persoonlijk behandeladvies opgesteld. Wanneer een CIR werkt Samen behandeling niet aansluit bij de klachten worden adviezen voor een andere behandeling of interventie gegeven.

De screening bestaat uit het invullen van meerdere vragenlijsten, een fysiotherapeutisch onderzoek, een psychologisch onderzoek en een consult door de revalidatiearts.

Naar aanleiding van de uitslagen van de screening wordt er een medische rapportage met een advies voor behandeling aan de verwijzende bedrijfsarts gestuurd.            

Nascholing Bedrijfsartsen

CIR revalidatie  organiseert met regelmaat  geaccrediteerde nascholingen voor bedrijfsartsen. Zowel op het gebeid van chronsiche pijnklachten als voor stress gerelateerde klachten. Kijk op nieuws voor data en locaties.

Scheidingslijn

Wij scoren een 8,6 op cliënttevredenheid

9,9

Zeer tevreden over de behandelingen! Het team is heel professioneel. Ben weer een gelukkig mens die met pijn kan omgaan, dankzij het team van CIR.

7,3

Het team van CIR biedt je de kans om jezelf sterker te maken zodat je je kracht beter aan kan. Doordat je hulp krijgt van verschillende proffessionals krijg je veel verschillende perspectieven mee.