fbpx

Stressgerelateerde klachten

Langdurige stress kan leiden tot een diversiteit aan problemen zoals; 

Als hét landelijk expertisecentrum kunnen wij je helpen!

Vaak worden stress gerelateerde klachten gedefinieerd als oververmoeidheid, overspanning, en burn-out.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chronische overbelasting, gevolgd door onvoldoende herstel, leidt tot chronische ontregeling. Op een zeker moment (bijvoorbeeld bij burn-out) kan deze ontregeling niet meer door rust ongedaan worden gemaakt. Herstel is pas mogelijk als de vicieuze cirkel van bijvoorbeeld, werkdruk, factoren in de privésituatie, psychische en fysieke conditie, leefstijl enz. wordt doorbroken.

Scheidingslijn

Doelgroep

Mensen met stress gerelateerde klachten, die in dienst zijn bij een werkgever of als zelfstandige werkzaam zijn, waarbij de werkgever of diens arbeidsverzekering bereid is de kosten van een interventie te dragen. Er is sprake van verzuim of dreigend verzuim.

Je kunt door de bedrijfsarts naar CIR werkt Samen worden verwezen. Het is belangrijk dat je motivatie hebt om aan je eigen doelstellingen te willen werken die gericht zijn op participatie. In alle trajecten ligt de nadruk op het inzicht krijgen in eigen functioneren, werkopbouw en duurzame inzetbaarheid.Scheidingslijn

Wij scoren een 8,6 op cliënttevredenheid

9,9

Zeer tevreden over de behandelingen! Het team is heel professioneel. Ben weer een gelukkig mens die met pijn kan omgaan, dankzij het team van CIR.

7,3

Het team van CIR biedt je de kans om jezelf sterker te maken zodat je je kracht beter aan kan. Doordat je hulp krijgt van verschillende proffessionals krijg je veel verschillende perspectieven mee.

Scheidingslijn

Screenings

CIR werkt Samen screening

Als je bedrijfsarts een verwijzing stuurt, krijg je altijd eerst een screening. Hierin wordt bepaald of een traject bij CIR werkt Samen op dit moment de juiste zorg is.  De revalidatiearts stuurt naar aanleiding van de screening, een rapportage en een advies voor behandeling aan de verwijzende bedrijfsarts. Natuurlijk krijg je zelf ook de rapportage en worden de uitslagen met je besproken.

Fysiek/Mentaal screening

Is er nog geen sprake van verzuim maar heb je wel behoefte aan ondersteuning? Je werkgever kan je aanmelden voor een korte fysiek/mentaal screening, dan is er geen verwijzing van de bedrijfsarts nodig.