fbpx

Werkgevers

CIR Revalidatie

CIR revalidatie is een zelfstandig behandelcentrum gespecialiseerd in en gefocust op interdisciplinaire, medisch specialistische revalidatie.

We zijn een expertisecentrum voor de behandeling van chronische pijn.

Onze behandelingen zijn intensief, doel- en resultaatgericht. Ze bevatten een breed palet aan specialistische interventies en kenmerken zich door de poliklinische-, interdisciplinaire samenwerking onder directe leiding en verantwoordelijkheid van de revalidatiearts.

Er wordt gewerkt vanuit het biopsychosociale model. Het streven is hierbij om de cliënt weer regie te laten nemen over zijn/haar eigen leven.

Scheidingslijn

Historie

Het Centrum Integrale Revalidatie (CIR) bestaat in 2020 32 jaar. Al die jaren is er expertise opgebouwd in de multidisciplinaire behandeling van mensen met complexe gezondheidsklachten. In de afgelopen 31 jaar hebben meer dan 15.500 cliënten een behandeling bij CIR revalidatie doorlopen.

Bij CIR revalidatie werken we op dit moment met een team van ca. 90 professionals. Het servicekantoor is gevestigd in Zwolle. We hebben vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Arnhem (Velp) Eindhoven en Zwolle en Zeist.

Wetenschappelijk onderzoek

CIR revalidatie is begin 2019 een samenwerking aangegaan met Prof. Dr. Rob Smeets, hoogleraar revalidatiegeneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Naast dat hij 3 dagen werkzaam is als revalidatiearts op de vestiging in Eindhoven, doet hij onderzoek naar de duurzaamheid van de resultaten die zijn behaald bij de behandeltrajecten. CIR revalidatie financiert dit wetenschappelijk onderzoek uit eigen budget.

Scheidingslijn

CIR werkt Samen

De behandeltrajecten voor chronische pijnpatiënten vallen onder de verzekerde zorg. CIR revalidatie heeft met alle zorgverzekeraars contracten of afspraken voor de vergoeding van deze zorg.

In het verleden heeft CIR revalidatie onder de verzekerde zorg, ook die cliënten met chronische vermoeidheid en/of stress gerelateerde klachten behandeld, met goede en duurzame resultaten. Doordat de vergoeding van deze behandelingen weg viel, is CIR revalidatie gestopt met het aanbieden van deze behandelingen.

Echter kregen we steeds vaker de vraag van bedrijfsartsen om de behandelingen voor deze doelgroep bij CIR revalidatie, weer te hervatten.

Deze toename en het vertrouwen in onze expertise, heeft ertoe geleid dat CIR revalidatie vanaf het voorjaar 2020 een nieuwe tak gericht op de zakelijke markt heeft opgericht: CIR werkt Samen.

Het behandeltraject richt zich op:

Doelgroep CIR werkt Samen

Werknemers met chronische vermoeidheid en/of stress gerelateerde klachten, die in dienst zijn bij een werkgever die de behandeling wil vergoeden. De werknemer moet een intrinsieke motivatie hebben om aan zijn doelstellingen te willen werken, die gericht zijn op participatie en de regie (terug) te krijgen.

Scheidingslijn

Fysiek/Mentaal screening zonder verwijzing

Voor het behandeltraject CIR Werkt kunt u een medewerker, die kort ondersteuning nodig heeft, zelf aanmelden. Hier krijgt medewerker eerst een screening van de fysiotherapeut en psycholoog.

Er wordt bekeken of CIR Werkt op dit moment het juiste traject is. U krijgt bericht of het traject gestart wordt of dat een aanvullend consult met de revalidatiearts nodig is.

 

 

 

Op verwijzing van de bedrijfsarts krijgt de medewerker een screening inclusief een consult bij de revalidatiearts. Hierin wordt bepaald of een traject bij CIR werkt Samen  op dit moment de juiste zorg is.  De revalidatie arts stuurt naar aanleiding van de uitslagen van de screening, een rapportage en een advies voor behandeling aan de verwijzende bedrijfsarts.

Naar aanleiding van het advies krijgt u een voorstel of een middellang of lang traject passend is voor uw medewerker.

Workshops

CIR werkt Samen  organiseert met regelmaat workshops voor leidinggevenden van cliënten.

Meer informatie over data en locaties.

Scheidingslijn

Wij scoren een 8,6 op cliënttevredenheid

9,9

Zeer tevreden over de behandelingen! Het team is heel professioneel. Ben weer een gelukkig mens die met pijn kan omgaan, dankzij het team van CIR.

7,3

Het team van CIR biedt je de kans om jezelf sterker te maken zodat je je kracht beter aan kan. Doordat je hulp krijgt van verschillende proffessionals krijg je veel verschillende perspectieven mee.

Scheidingslijn

Meer informatie aanvragen? Vraag het hier aan