Wachttijden

In de meeste revalidatiecentra of ziekenhuizen zijn wachttijden. Een wachttijd houdt in dat je niet direct geholpen kunt worden of dat het enige tijd duurt voordat je een eerste afspraak kunt maken. Wij beseffen ons dat je zo snel mogelijk geholpen wilt worden. Wij zullen er dan ook alles aan doen om de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

Wachttijden per locatie

Hieronder vind je een overzicht van de wachttijden van alle locaties van CIR revalidatie. Het zijn de driemaandelijks gemiddelde wachttijden in kalenderdagen. De wachttijden zijn op 7 februari 2023 geactualiseerd. De wachttijden geven een beeld van hoeveel dagen het duurt van moment van aanmelding tot het moment van de screening. De gepubliceerde wachttijden zijn een indicatie, de werkelijke wachttijd kan hiervan afwijken.

LocatieWachttijden Polikliniek
Alkmaar15
Amsterdam22
Arnhem18
Eindhoven20
Zwolle32
Zeist12

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer je de toegangstijd wilt bespreken, kun je altijd contact met ons opnemen. Ook kun je jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je hierin ondersteunen, zodat je mogelijk sneller geholpen kunt worden.

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

In sommige gevallen wordt de wachttijd mede bepaald door de zorgverzekeraar. Bij een aantal zorgverzekeraars geldt een machtigingsprocedure voor de behandelfase. Dit betekent dat er pas kan worden gestart met de behandelfase na akkoord zorgverzekeraar.