29-04-2019

CIR Revalidatie gaat samenwerkingsverband aan met onderzoekers Jan Pool en Stefan Elbers om terugval na een succesvol pijnrevalidatietraject te voorkomen. CIR Revalidatie | Arnhem en CIR Revalidatie | Eindhoven werken mee aan het onderzoek.

Minder terugval van patiënten met chronische pijn na revalidatie. Onderzoekers Jan Pool en Stefan Elbers van het lectoraat Leefstijl en Gezondheid werken al meerdere jaren aan dit doel. Eerder ontwikkelden zij twee interventies. Medio maart bereikte het project een nieuwe mijlpaal: bij patiënten en professionals werd een prototype van een app getest voor het aanbieden van deze interventies.

Medio maart presenteerden Pool (senior onderzoeker) en zijn mede-onderzoekers Stefan Elbers (promovendus) en Else Scheffer (onderzoeksassistent) in samenwerking met de ontwerpers van DIO-Agency het eerste prototype aan patiënten en professionals van revalidatiecentrum CIR Revalidatie.

Zowel cliënten als behandelaren zijn enthousiast. In de verdere ontwikkeling van de app zullen zowel de cliënten als de professionals betrokken blijven.

Bron: https://onderzoek.hu.nl/nieuws/App-om-terugval-na-pijnrevalidatie-te-voorkomen

CIR Revalidatie, opgericht in 1988, biedt medisch specialistische revalidatiebehandelingen aan voor mensen die forse beperkingen ervaren in hun leven door chronische pijnklachten. Daarnaast behandelt CIR samenhangende vermoeidheidsklachten. Cliënten krijgen inzicht in de achterliggende en herstel belemmerende patronen die hun klachten en beperkingen in stand houden.