Hoe verloopt jouw behandelprogramma

Wat is poliklinische revalidatie? Goede vraag. Eigenlijk is het precies wat het zegt: revalideren in dagbehandelingen. Zonder overnachtingen of meerdaagse opnames dus. Revalidatie gaat om het verbeteren van jouw belastbaarheid zowel lichamelijk als geestelijk. Het gaat er dus om dat na het traject jouw zelfredzaamheid verbeterd is en dat je meer regie ervaart over jouw pijnklachten. Na een behandeling sta je sterker in het leven. Je kunt weer dingen ondernemen die voor jou belangrijk zijn. Wij noemen dat participatie.

Je doet weer mee

Participatie geeft zin aan een mensenleven; het geeft inhoud en betekenis. Je doet weer mee. En je telt weer mee in de maatschappij. Je kunt namelijk weer naar jouw werk of jouw studie weer oppakken. Ook kun je als mantelzorger jouw zieke moeder weer verplegen. Of weer de vader worden die met zijn kinderen kan stoeien of een balletje trappen. En ook kun je weer gewoon een boodschap doen op het plein om de hoek. Misschien niet meer 100% de oude, zeker wel 100% de nieuwe.

Duurzame verbetering

Om dat te bereiken is tijd nodig. Als je al langer met klachten rondloopt, vraagt een behandeling ook langer tijd uiteraard. Afhankelijk van jouw problematiek en jouw belastbaarheid is jouw programma kort of lang. In elk geval zien we je een aantal keer per week, zodat u bereikt wat je graag wilt bereiken.

Onze behandeling is er op gericht om jouw doelen duurzaam te bereiken. Wat je belangrijk vindt, wil je immers graag behouden. Onze ervaring is dat het belangrijk is om jouw participatie al tijdens het traject op te bouwen.

Dat geeft de mogelijkheid om jouw behandeling optimaal aan te laten sluiten op de praktijk van alledag.