Start pilot PGO-gebruik bij CIR revalidatie

Sinds 1 mei is het bij CIR revalidatie mogelijk om voor onze cliënten middels een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) inzicht te krijgen in hun medische gegevens die bij CIR revalidatie bekend zijn. CIR revalidatie is één van de 6 koplopers binnen de medisch specialistische zorg waarbij dit mogelijk is.

Uit meerdere onderzoeken en ervaringen uit de praktijk blijkt dat de patiënt zijn of haar zorgverlener ziet als een belangrijke informatiebron over PGO-gebruik. Om zorgverleners hierbij te helpen én het de patiënt gemakkelijker te maken zijn of haar gegevens op te halen in een persoonlijke gezondheidsomgeving, wordt momenteel een nieuw concept in de praktijk getoetst.

Hoe werkt het?
Het concept werkt als volgt: tijdens het consult of de behandeling geeft de zorgverlener een kaartje aan de patiënt met daarop een QR-code. Deze QR-code is uniek voor deze zorgaanbieder. Door het scannen van die code gaat de patiënt naar een algemene webpagina van MedMij. Op deze pagina kan de patiënt zijn of haar PGO selecteren en daarmee direct bij de juiste zorgaanbieder de gegevens ophalen. Of – wanneer de patiënt nog geen PGO heeft – vindt hij op dezelfde pagina achtergrondinformatie over PGO’s en kan hij een persoonlijke gezondheidsomgeving met MedMij-label uit een lijst kiezen. Na het aanmaken van een account kan ook dan de patiënt direct de gegevens bij deze zorgaanbieder ophalen.

De hele maand mei loopt bij alle zes onze vestigingen een pilot waarbij onze cliënten na een consult een QR-code ontvangen waarmee ze hun medische gegevens kunnen ophalen. We werken tijdens de Pilot samen met de PGO’s Zodos, Quli en Drimpy.

PGO
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kan houden en waarmee je actief aan de slag kan gaan met je gezondheid. Zo kan je jouw medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen. Op deze manier houd je grip op je eigen gezondheidsgegevens. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen. En deze gegevens blijven je hele leven beschikbaar.