De Pijncast staat online!

De Pijncast staat online!
In Nederland leven zo’n 3 miljoen mensen met chronische pijn, maar hoe maak je pijn begrijpelijk voor de patiënt en hoe verwijs je deze patiënten door naar de juiste zorg en behandeling? In de Pijncast, een serie van tenminste 8 afleveringen, gaan Rene Oosterwijk (medisch directeur CIR revalidatie en pijnrevalidatiearts) en Rob Smeets (Hoogleraar aan de universiteit van Maastricht en pijnrevalidatiearts CIR revalidatie) met verschillende experts en patiënten in gesprek over pijn, behandelmethodes en geven ze praktische voorbeelden voor in de spreekkamer.

De eerste twee afleveringen staan voor de zomer online, de overige worden na de zomer gepubliceerd.
In de eerste aflevering van de Pijncast introduceren Rob en René zichzelf en vertellen waarom zij deze podcast maken. Daarnaast schetsen we het probleem zowel voor het individu als de hulpverlener en de maatschappij. We benoemen ook enkele onderwerpen zoals; hoe kun je de patiënt beter uitleggen wat chronische pijn is? en hoe maak je de invloed van psychosociale factoren bespreekbaar?

Heb je een vraag, opmerking of wil je zelf een onderwerp aandragen? Mail dan naar pijncast@cir.nl

Je kunt de “Pijncast” van CIR revalidatie terug vinden via de volgende link: