“Ik er trots op dat ik belangrijke waarden, waaronder het hebben van plezier in mijn leven helder heb gekregen.”

Anniek (36)

Op jonge leeftijd had ik al last van een versleten knie, dit beheerste mijn leven.
Het enige wat ik wist is dat ik met deze pijn moest volhouden en doorgaan omdat anders de kans groot was dat ik een kunst knie zou krijgen. Na verloop van tijd kreeg ik steeds meer pijn aan mijn knie maar ook aan andere lichaamsdelen. Na vele sessies bij de fysiotherapeut en bezoek aan de sportschool, nam de pijn niet af.

Kort geleden werd een kennis van mij i.v.m. long-covid klachten doorverwezen naar een revalidatiekliniek(elders). Toen ik van haar hoorde welke begeleiding ze daar kreeg, werd ik nieuwsgierig; zou zo’n intensief revalidatietraject ook iets voor mij zijn?
Via een doorverwijzing van de huisarts en de sport- & revalidatiearts van de St. Maartenskliniek ben ik gestart met het revalidatietraject bij CIR revalidatie in Arnhem. 

Tijdens de intake bij CIR revalidatie werd er heel duidelijk gezegd dat het geen klachtgerichte behandeling is. Dit gaf voor mij de doorslag om te starten. Het fysieke traject had ik namelijk al doorlopen en dit had geen resultaat opgeleverd. Ik was nog helemaal niet bezig geweest met het accepteren van de pijn en voelde dat daar een groot deel van de verandering zou kunnen plaatsvinden. 
In het revalidatietraject heb ik geleerd om het patroon van steeds maar door gaan te doorbreken. In het dagelijks leven probeer ik doelbewust op momenten mezelf even stil te zetten en te durven voelen. Daar zat bij mij de grootste weerstand. Daarnaast ben ik er trots op dat ik mij zo op mijn gemak heb kunnen voelen bij verschillende therapeuten in korte tijd. Het vraagt toch wel lef om je bloot te stellen. Verder ben ik er trots op dat ik belangrijke waarden, waaronder het hebben van plezier in mijn leven helder heb gekregen.

Op dit moment ben ik me aan het oriënteren op sporten, iets wat ik voorheen had afgeschreven. Eigenlijk had ik alles zo’n beetje afgeschreven en dacht altijd; dat kan ik toch niet. Nu kijk ik voorzichtig wat ik wel kan en accepteer dat het wellicht niet op het niveau is dat ik in mijn hoofd heb, maar dat het gaat om het plezier dat ik ervaar.

Scheidingslijn

“Ondanks de pijn in mijn lichaam, heb ik geleerd om positief te denken”

Herminia (40) was vanwege haar fybromyalgie klachten door de huisarts naar CIR revalidatie verwezen. De pijn in haar hele lichaam maakte haar somber en angstig, zij was niet meer in staat om voor haar gezin te zorgen en om maatschappelijk betrokken te zijn in (vrijwilligers)werk.

Nu Herminia haar revalidatietraject heeft afgerond wil ze graag haar verhaal vertellen door middel van de kunst in haar zelf gemaakte schilderij;

 “Met liefde wil ik graag mijn verhaal delen door middel van mijn kunst.
Het resultaat van de behandeling is dat mijn pijn weg is, ik voel me veel beter en ben ik heel erg blij.
Ik heb weer de motivatie gevonden voor het leven en ik zal met heel mijn hart proberen om niet meer door te gaan waar dat niet kan.
Het team van CIR revalidatie Amsterdam mag heel trots zijn en dat ben ik zelf ook. We hebben samen hard gewerkt voor dit mooie resultaat. Ondanks de pijn in mijn lichaam, heb ik geleerd hier mee om te gaan en positief te denken.
Ik heb ook geleerd om dingen te blijven doen, maar niet over mijn grenzen heen te gaan zodat ik ook mijn eigen ruimte, veiligheid en kalmte behoud.
Het schilderij is een expressie van de lessen die ik heb gevolgd met iedereen van jullie.”

Scheidingslijn

Cliëntverhaal; gedicht en cadeau
Marianne, een oud-cliënte en nu vrijwilliger bij CIR revalidatie als baliemedewerkster heeft ons onderstaand gedicht toegestuurd. Zij heeft mede dankzij het revalidatietraject de hobby glasbewerken opgepakt. Als dank kregen wij dit beeldje cadeau.

“De cirkel is rond”

Niet wetende wat ik had, jaren met veel verdriet en pijn,
wat ik ook probeerde niets hielp, het leven vond ik niet meer fijn.
Het was iets wat mij overkwam, en de regie volledig van mij overnam.
Uiteindelijk kwam ik bij de CIR binnen, leerde daar weer mijn zelfvertrouwen te herwinnen.
De eerste weken was ik volledig aan de latten, langzaam aan gaven ze mij inspiratie en de nodige handvatten.
Begin bij de 1ste stap, geloven is zien, doen geeft vertrouwen, met deze dingen kon ik weer aan mijzelf bouwen.
Er kwam weer meer positiviteit, ik toonde veerkracht,
dit alles heeft mij weer plezier in de kleine dingen ge-bracht.
Tijdens mentale coaching kwam de vraag, als alles goed gaat er zijn geen beperkingen, wat zou je dan het liefste gaan doen van je lijst met dingen.
Een jaar later trakteerde ik mijzelf met een cursus glas in lood, mijn eerste creatie werd een ondergaande zon met zeilboot.
De afspraak stond kom na een half jaar tot jaar nog eens weer, dit heb ik gedaan waar ik hun het CIR logo van de cirkel presenteer.
Al was het wel een jaartje later, ik ben inmiddels weer gezond, door het terugkomen, maar nu niet meer als patiënt, is voor mij de cirkel rond.

Heel veel dank en liefs,
Marianne

Scheidingslijn

Heeft u een suggestie of een klacht?

CIR revalidatie is permanent gericht op kwaliteitsverbetering. Wanneer u een suggestie heeft ter verbetering van ons revalidatieprogramma, of wanneer u een klacht heeft over iets wat tijdens uw revalidatietraject is voorgevallen, willen wij dat graag weten. Wij stellen het op prijs wanneer u onderstaande velden invult. Er zal door onze klachtenfunctionaris telefonisch of via e-mail contact met u worden opgenomen. Bij voorbaat dank.

De klachtenprocedure

Voor een beschrijving van de klachtenprocedure kunt u hier het klachtenreglement downloaden.